NATUR - Det er kun få mennesker her i landet, der får en odder at se i den danske natur. Odderen er nemlig sky, og da den samtidig er nataktiv (gemmer sig om dagen i eksempelvis en hule i åbrinken eller under trærødder) ser man den sjældent i døgnets lyse timer.


Heldigvis ser det ud til, at odderen klarer sig nogenlunde i Danmark. Tidligere var den udbredt over det meste af landet, men en undersøgelse omkring 1980 viste, at den var gået voldsomt tilbage. Men odderbestanden har siden dengang været i fremgang, fordi der blev iværksat en række forvaltningsmæssige tiltag. Odderen lever først og fremmest i store dele af Jylland, men i 2007 fastslog DNA-analyser af prøver fra ekskrementer, at der også findes oddere i Vestsjælland.


Fra snudespids til halespids måler en voksen odder ca. 100-130 cm og vejer ca. 6-11 kg (hanner), 5-8 kg (hunner).

Pelsen er på oversiden mørkebrun, lidt lysere på bugen, og på halsen og undersiden af hovedet kan pelsen være hvidgrå.




FORKERTE FAKTA? Bornholm.nu skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: red@bornholm.nu.

© Copyright 2020 Bornholm.nu. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


PÅ FORSIDEN LIGE NU